BREAKING NEWS

Actualitate

Category 6

Category 7

duminică, 6 mai 2012

Festivalul "Primavara in Teleorman", ajuns la editia a 43–a

"Primavara in Teleorman"
Festivalul Primavara in Teleorman, ajuns la editia a 43 – a, s-a desfasurat la sfarsitul saptamanii trecute in Alexandria. Pe scena acestuia au urcat 13 concurenti, printre care si doua tinere din judetul nostru.
13 concurenţi din mai multe judeţe ale ţării au urcat pe scena Festivalului “Primăvara în Teleorman”, desfăşurat in week-end-ul trecut  la Alexandria. Din judeţul nostru au participat două tinere din Alexandria şi Roşiorii de Vede, însă niciuna dintre acestea nu a reuşit să impresioneze juriul al cărui preşedinte a fost realizatorul Radio România, Titus Andrei. Trofeul “Ghiocelul de Aur”, cel mai râvnit premiu al festivalului a fost câştigat de Rodica Elena Tudor din judeţul Prahova. Locul I a fost ocupat de Teodor Manciurea din Buzău. Câştigătorii ediţiei a 43-a a Festivalului “Primăvara în Teleorman” au fost premiaţi în cadrul Galei laureaţilor, care s-a desfăşurat sub forma unui spectacol cu public în aer liber, pe scena din faţa Casei de Cultură din municipiul Alexandria.
Tot cu ocazia acestui eveniment a fost organizata si o conferinta de presa, sustinuta de membrii juriului, la Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Teleorman.

Compozitorul Viorel Gavrilă, şi acesta membru al juriului, s-a declarat mulţumit de modul cum s-a desfasurat ce-a de-a 43-a ediţie a Festivalului Naţional de Muzică Uşoară “Primăvara în Teleorman”.

“În paşi de dans” la a VI-a ediţie

“În paşi de dans”
In week-endul trecut, in Alexandria s-a desfasurat cea de-a patra editie a Festivalului – Concurs Naţional “În paşi de dans”. Acesta a fost organizata de Liceul Teoretic “Al. I. Cuza” Alexandria.
Duminică, in municipiul Alexandria a avut loc ediţia a patra a Festivalului – Concurs Naţional “În paşi de dans”. Acesta a fost organizat de Liceul Teoretic “Al. I. Cuza” Alexandria, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Teleorman, Primăria municipiului Alexandria, Palatul Copiilor Alexandria, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Teleorman, Consiliul Reprezentativ al Părinţilor din Liceul Teoretic “Al. I. Cuza” Alexandria, Consiliul Judeţean al Elevilor Teleorman si  Casa de Cultură. Ediţia din acest an s-a bucurat de participare intrenaţională, pe lângă formaţiile din Deva, Sighetul Marmaţiei, Brăila, Buzău, Turnu Măgurele, Roşiorii de Vede, Zimnicea, Alexandria, urcând pe scena Casei de Cultură din Alexandria,  şi două ansambluri din Bulgaria, un ansamblu din Republica Moldova şi un ansamblu din Ungaria. Concursul propriu zis s-a desfăşurat pe trei secţiuni: dans popular, dans tradiţional al popoarelor, dans modern şi majorete.
 
Copyright © 2016 Media Sud TV
Licenta SC MEDIA SUD SRL. Dezvoltat de Iulian Anghel