BREAKING NEWS

Actualitate

Category 6

Category 7

vineri, 6 iulie 2012

Politist arestat pentru ca si-a vandut arma din dotare

Seful de post din comuna Vedea a fost arestat pentru 29 de zile dupa ce s-a descoperit ca si-a vandut arma din dotare unui camatar din Rosiorii de Vede. Disparitia pistolului a fost descoperita dupa un an si nu este singura problema a politistului pasionat de jocuri de noroc. Cum institutiile abilitate sa ancheteze si sa instrumenteze acest dosar pastreaza tacerea invocand diverse motive datele despre caz au fost otinute pe surse din interior dar neoficial..

Ieri sediul postului de politie din comuna Vedea era pustiu dupa ce seful de post, singurul politist din zona,a fost retinut, vineri seara, de colegii sai de la Politia Rosiorii de Vede pentru disparitia armei din dotare cu tot cu munitie. Incredibil, dar adevarat, politistul si-ar fi amanetat arma unui camatar in schimbul sumei de 2500 de lei si nu este singura isprava a politistului care si-ar fi lasat gaj si legitimatia de serviciu in schimbul sumei de 500 de euro la o alta persoana din Rosiorii de Vede. Vestea arestarii lui Mihaita Draghici s-a raspandit rapid in comuna Vedea dar si la Rosiorii de Vede iar informatiile obtinute pe surse sunt de-a dreptul halucinante, datorii imense ce se ridica la cateva sute de mii de lei la camatari si la o multime de persoane din cele doua localitati 

Tot din surse neoficiale am aflat  ca desi arma politistului lipseste de peste un an disparitia sa a fost descoperita absolut intamplator dupa ce o politista nu si-a mai gasit pistolul in rastel. Ca sa-si  acopere fapta  Draghici ar fi luat arma colegei sale si abia dupa ce a fost gasita asupra sa politistul a trebuit sa explice gestul colegilor sai. Sambata seara la propunerea procurorilor de la Parchetul Teleorman instanta a emis mandate de arestare pentru 29 de zile pe numele politistului Mihnea Mihaita Draghici si a presupusului cumparator al armei Sorin Sali. Desi datele privin arestarea celor doi sunt publice nu am reusit sa obtinem o pozitie oficiala in acest caz nici din partea IPJ Teleorman nici din partea Parchetului Teleorman.Politia sustine  ca s-a demarat o ancheta interna in acest caz dar alte informatii nu pot oferi neavand competenta necesara iar procurorii sustin ca acest caz nu le mai apartine si dosarul a fost trimis la Bucuresti sa nu existe suspiciuni.Atat si nimic mai mult din partea celor care au instrumentat acest dosar si au propus arestarea preventiva, in rest tacere .Si daca politia si parchetul  se feresc sa vorbeasca despre caz atunci putem intelege si teama oamenilor din comuna care se feresc sa vorbeasca despre politist desi toti stiu ca imprumuta bani de la toata lumea ca nu-i inapoia, ca face asta de ani buni. Mai mult oamenii vorbesc politistul ar fi lasat gaj, in schimbul unei sume de bani, actele masinii de politie pe care o avea in dotarea postului.

Mai grav este ca arma si munitia  nu au fost recuperate pana in acest moment si din informatiile pe care le detinem ar putea fi la o persoana din comuna Ciolanesti care nu se afla in tara. Disparitia armei politistului ar avea legatura cu prezenta ministrului Ioan Rus si a chestorului Petre Toba la Alexandria imediat dupa arestarea celor doi . Cei care il cunosc pe Draghici spun ca acesta era un client permanent al salilor de jocuri de noroc unde paria zilnic sume considerabile si doar pasiunea pentru pariurile sportive l-au adus pe un politist in acesta situatie .
 
Copyright © 2016 Media Sud TV
Licenta SC MEDIA SUD SRL. Dezvoltat de Iulian Anghel